Agenda

Ggz live event: het roer om in de behandelrelatie

31 oktober
10.00 uur - 18.00 uur

Het roer om in de behandelrelatie: hoe een nieuwe organisatie- en werkwijze leiden tot een wendbare ggz-instelling

Houd donderdag 31 oktober vrij in uw agenda voor het jaarlijkse ggz evenement. Van 10.00 uur tot ongeveer 18.00 uur organiseren we een bijeenkomst met als thema ‘het roer om in de geestelijke gezondheidszorg’. Dit evenement vindt plaats in Hotel en Congrescentrum Belmont

Hoe zorgen we er met elkaar voor dat we de druk op de zorg verminderen? Wat vraagt dit van u als persoon, van uw organisatie en van uw samenwerkingspartners? Daarover gaan wij op 31 oktober in gesprek. Tijdens het evenement gaan we in op de veranderende relatie tussen behandelaar en cliënt en bieden we u concrete handvatten om als ggz-instelling stappen te zetten richting wendbaarheid.

Programma 
Het programma bestaat uit verschillende informatieve sessies, verdiepende workshops en een afsluitend debat. Hieronder vindt u alvast een aantal sessies die u tijdens het evenement kunt verwachten: 

  • Mitz in de ggz
    Toestemmingsvoorziening Mitz is klaar voor gebruik in de ggz. Deze voorziening stelt patiënten in staat om hun toestemmingskeuzes voor de uitwisseling van medische gegevens vast te leggen. Tijdens deze sessie legt een vertegenwoordiger van Mitz uit wat dit in 2025 betekent voor zowel de professional als de patiënt in de ggz sector. 
     

Workshops 

  • GGz-lab
    Er is vaak nog grote onbekendheid rondom bestaande oplossingen voor gegevensuitwisseling en hybride zorg. Tijdens een gesprek bij de GGz-praktijk in juni 2023 kwam een inspirerend idee naar voren: 'We zouden een soort labomgeving moeten hebben, waarin we zoveel mogelijk echt kunnen zien werken.' Dit idee hebben wij omgezet in werkelijkheid, en zo is het GGz-lab ontstaan. Binnen deze open simulatieomgeving kunt u straks zelf achter de knoppen gaan zitten om te ervaren hoe bestaande oplossingen voor hybride zorg werken.
     
  • Gegevensuitwisseling in de ggz vanuit het cliëntperspectief
    Er wordt op allerlei vlakken en niveaus gewerkt aan het mogelijk maken van digitale gegevensuitwisseling en het vergroten van databeschikbaarheid in de ggz. Onderzoekers, beleidsmakers en zorgaanbieders zijn enthousiast. Maar wat betekent dit voor cliënten? Hoe kijken zij hiernaar? In deze workshop nemen we u mee in het perspectief van cliënten op digitalisering in de ggz. We bespreken waar de kansen liggen en wat belangrijke aandachtspunten zijn. We gaan in gesprek over hoe cliënten kunnen worden betrokken in alle ontwikkelingen en over welke behoeften er bij hen leven. Hoe kan gegevensuitwisseling ook voor cliënten van toegevoegde waarde zijn?
     
  • Generatieve AI in de ggz
    Artificial Intelligence (AI) biedt veelbelovende mogelijkheden in de geestelijke gezondheidszorg. Maar welke AI-tools zijn écht effectief in de praktijk? En wat kan AI voor u als zorgprofessional en voor uw cliënten betekenen? De interactieve workshop van Xpedite neemt u mee in de wereld van generatieve AI voor de ggz. Ontdek de toepassingen en mogelijkheden van deze technologie en hoe het uw werk kan ondersteunen.
     
  • Databeschikbaarheid in de reis van patiënt en behandelaar
    Databeschikbaarheid is een actueel thema, maar wat betekent het concreet voor uw werk en voor de geboden zorg? Wat levert het patiënten op? Hoe kunnen we in de ggz de reis van patiënten en behandelaars optimaal ondersteunen met betere databeschikbaarheid? Patiënten doorlopen een bredere reis dan het deel waar wij direct bij betrokken zijn. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we beter aansluiten bij die totale zorgreis? Wat hebben we nodig om dit succesvoller te maken?

    In deze interactieve sessie onderzoeken we samen de kansen, uitdagingen en barrières die we tegenkomen. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld van het signaleringsplan verkennen we hoe we databeschikbaarheid kunnen inzetten en wat de volgende stappen kunnen zijn voor uw organisatie. Kom meedenken en bepaal samen met ons hoe we de zorg toekomstbestendiger kunnen maken.
     
  • Geprioriteerde gegevensuitwisselingen
    Ook de ggz bereidt zich voor op gegevensuitwisselingen in het kader van de Wet Elektronische Gegevensuitwisselingen in de Zorg (WEGIZ) Voor de ggz-sector staan momenteel de uitwisselingen tussen huisarts en ggz-instelling, tussen ggz-instellingen onderling en mogelijk met de acute zorg voorop in de planning.
     
  • Koppeltaal: hoe Parnassia Groep digitale zorg integreert middels één standaard
    Ontdek tijdens deze workshop hoe Parnassia, in lijn met het NVS en de IZA-doelen, inzet op innovatieve oplossingen om de wachtlijstproblematiek te verminderen en de behandelcapaciteit te vergroten.
     

Aanmelden
Verzekerd zijn van een plek tijdens het evenement? Meld u zich dan aan via onderstaande link:

Voorkeuren workshops - ggz event 31 oktober Locatie; Hotel en Congrescentrum Belmont Goorsteeg... (formdesk.com)

De toegang tot het event is gratis, maar eenmaal aangemeld gaan we er wel vanuit dat u (zonder tegenbericht) komt. Het aantal plaatsen is beperkt en we willen iedereen die geïnteresseerd is graag de mogelijkheid bieden om aanwezig te zijn.

Graag tot ziens op 31 oktober!