Agenda
Medisch-specialistische Zorg bijeenkomst
De afgelopen 1,5 jaar had en heeft COVID-19 nog steeds veel invloed op ons dagelijks leven, zowel privé als zakelijk. Voor ons reden om afgelopen jaar onze bijeenkomst steeds uit te stellen, in de hoop dat het beter zou gaan en we weer een fysieke bijeenkomst konden organiseren. Dit leek even het geval maar helaas slaat COVID-19 toch weer om zich heen op het moment.
Toch willen we heel graag weer een bijeenkomst voor jullie organiseren. Elkaar informeren en weer even ontmoeten, al is het dan online. Daarom organiseren we op donderdag 20 januari 2022 van 13.30 uur tot ongeveer 15.30 uur een zogenaamd hybride evenement. Aan de bijeenkomst wordt online deelgenomen. Vanuit een studio vinden er rondetafelgesprekken plaats. Het thema van deze bijeenkomst is 'patiëntparticipatie'.
Thema 'patiëntparticipatie'
We hebben een online programma samengesteld waarbij we onder leiding van dagvoorzitter Sylvia Veereschild, met verschillende gasten op locatie aan tafel in gesprek gaan, op gepaste afstand, vanuit een studio in Rotterdam.
We beginnen met het onderwerp Toestemmingen. Hoe is de toestemming van een patiënt nu georganiseerd? Waar lopen ze tegenaan en hoe past Mitz in dit alles? Eric Koppelaar, Projectleider informatiemanagement bij Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, deelt zijn ervaringen en gaat in gesprek hierover met Anil Jadoenathmisier, directeur Advies & Innovatie bij VZVZ.
Vervolgens gaan we samen met Marjan van Maurik, projectmanager en beleidsadviseur bij het Albert Schweitzer ziekenhuis, Dorothee van Dongen, secretaris van de Cliëntenraad van het Albert Schweitzer ziekenhuis en Marlene Gigase, relatiemanager leveranciers en zorgaanbieders MedMij, in gesprek over de ontwikkelingen rondom de PGO's vanuit het programma VIPP5. Waar lopen ze tegenaan? Welke praktische tips zijn er rondom de implementatie?
Tot slot nemen we u mee in het onderwerp Medicatieoverdracht. Hoe is dit bij het Prinses Máxima Centrum uit Utrecht geregeld? Het Máxima werkt nauw samen met een aantal kinderafdelingen van ziekenhuizen verspreid over het land om zorg dichtbij het huis van de patiënt mogelijk te maken. Martin Laverman, klinisch informaticus en Janneke Evers Verpleegkundig Specialist kinderhemato-oncologie vertellen meer over hoe ze de overdracht van de medicatie hierbij hebben georganiseerd.
Wilt u ook deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je dan hier aan.