Actueel

22 juli 2024

Opzegging huidige dienstverleningsovereenkomst tussen Stichting MedMij en VZVZ

MedMij heeft te kennen gegeven de tripartitesamenwerkingsovereenkomst tussen MedMij, Nictiz en VZVZ te beëindigen. Op dit moment is VZVZ de beheerder van het MedMij Afsprakenstelsel, in dat kader verzorgen wij ook de doorontwikkeling en regiefunctie. Om een goede transitie mogelijk te maken en continuïteit te borgen is besloten een contractbeëindiging per 1-4-2025 aan te houden.

De gevolgen van deze opzegging zijn op dit moment door ons nog niet inzichtelijk. Daarover gaan wij in de komende periode in gesprek met de betrokken stakeholders. In de periode tot 1 april 2025 zullen wij conform de overeenkomst onze contractuele verplichtingen nakomen en borgen dat het netwerk blijft functioneren.

Gerelateerde artikelen

MedMij

MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen zorgverleners en patiënten. De gegevensuitwisseling vindt plaats via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Met een PGO (bijvoorbeeld een app of online dienst) kunnen patiënten hun gezondheidsgegevens op één plek inzien, beheren en delen. Zo krijgen patiënten meer regie over en grip op hun gezondheid(sgegevens) en krijgen zorgverleners een completer beeld, waardoor zij samen tot de best passende zorg kunnen komen.

Ontdek meer