Actueel

19 juli 2024

Statusupdate Crowdstrike computerverstoringen

Geen verstoringen in onze directe dienstverlening
In de media wordt breed melding gemaakt van computerverstoringen op Windows-systemen als gevolg van een recente update van de security software Crowdstrike. Wij willen onze klanten en partners graag informeren over de impact hiervan binnen onze dienstverlening.
 
Geen verstoringen in onze directe dienstverlening

 

Binnen onze directe dienstverlening en het berichtenverkeer via het LSP zijn geen verstoringen gemeld die herleid kunnen worden naar deze oorzaak. Ook in onze kantoorautomatiseringsomgeving, waar wij geen gebruik maken van Crowdstrike, zijn geen problemen vastgesteld.

 

Één geïsoleerd incident

 

Helaas is er één geïsoleerd incident ontdekt:

  • Een ziekenhuis werd getroffen door de fout.
  • De applicatie, lokaal gehost bij het ziekenhuis, was gedurende ongeveer 2½ uur onbereikbaar.
  • De GBZ-beheerder heeft hiervan een melding op Supportal gemaakt.
  • Het verkeer verloopt sinds vanmorgen weer zonder problemen.

 

Samenvatting

 

Hoewel dit incident grotendeels aan ons voorbij is gegaan, geven we vanwege de nieuwswaarde toch een korte update:

  • In onze keten en gemeenschappelijke voorzieningen zijn geen gerelateerde problemen of afwijkingen geconstateerd, behalve het eerder genoemde incident.
  • Het getroffen ziekenhuis heeft gedurende 2½ uur geen opvragingen kunnen doen vanwege de onbeschikbaarheid van hun interne systemen. Dit probleem is inmiddels verholpen en het verkeer is weer op gang gekomen.

 

Wij blijven de situatie nauwlettend volgen en staan klaar om verdere ondersteuning te bieden indien nodig. Mocht u vragen hebben of meer informatie wensen, neem dan contact op met onze supportafdeling.