Actueel

17 oktober 2019

VZVZ-dag 2019: Samen werken aan samenwerking

Afgelopen donderdag 10 oktober was een mooie VZVZ-dag met weer een hoge opkomst. Thema van de dag: Samen werken aan samenwerking. Goede samenwerking is essentieel, zeker in de wereld van zorg en ICT waar steeds meer spelers het veld betreden. Met als doel betere gezondheid en zorg, doordat de juiste informatie veilig en op het juiste moment toegankelijk is voor de juiste mensen. We kijken terug op een geslaagde dag met interessante verhalen, ontroerende verhalen en ook een flinke dosis humor.

Openingsfilm

Bekijk hier de sfeerimpressie van de dag

Presentaties



Ochtendprogramma

Na een warm welkom van VZVZ bestuursvoorzitter Adriaan Blankenstein, schetste Anil Jadoenathmisier (directeur IT & Innovatie bij VZVZ) in vogelvlucht het beeld van medische gegevensuitwisseling in landelijk perspectief. Bas van Vliet (programmamanager Twiin) kon hier mooi op aansluiten door uiteen te zetten hoe samenwerking op landelijk niveau binnen het programma Twiin eruit ziet.



Jasper van Sambeek maakt zich met Sleutelnet sterk voor een goede (digitale) samenwerking in de regio. Zijn motto: bedenk landelijk, doe regionaal. Renske de Bruine (Winq.Online) gaf ons een kijkje in de toekomst van de zorg. Hoe kan en moet het anders? Haar grootste drijfveer: haar eigen zus die al 7 open-hart-operaties heeft moeten ondergaan en aan den lijve heeft ondervonden dat de samenwerking tussen de verschillende zorgprofessionals zeer te wensen over laat. We sloten de ochtend af met de uitreiking van de Connectoom, een onderscheiding voor mensen die vanuit hun persoonlijke motivatie een positieve bijdrage leveren aan gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg. Dit jaar ging de award naar Renate Haakmeester, informatieadviseur ICT bij Spoedzorg Huisartsen Twente.

Middagprogramma

Voor de middag hadden we een zeer divers palet van sprekers. Sprekers met en zonder achtergrond in de zorg, allemaal op hun eigen manier bezig met samenwerken. Chantal Blaak (wereldkampioen en tweevoudig Nederlands kampioen wielrennen op de weg), Henriette Prast (hoogleraar Economie), Linda Sinac (Save the Children) en Sylvia Veereschild (MedMij en patiënt) spraken allemaal vanuit hun eigen ervaring en perspectief over hoe belangrijk samenwerking is binnen hun vakgebied. Robin Kleijwegt (Nederlandse Transplantatie Stichting), Kees van Schayik (CIBG) en Jan de Waard (Regionale Ambulance Voorziening Hollands Midden) brachten vanuit een ander perspectief hun visie over het voetlicht.

Tot slot nam André Rouvoet (bestuursvoorzitter ZN) als afsluitende spreker ons mee in de visie en rol van zorgverzekeraars.

Graag tot volgend jaar!



*Dit zijn de presentaties die extern gedeeld mogen worden. Het is een zip-bestand met de losse presentaties.